Thursday, September 8, 2011

LET'S DANCE! David Bowie Night...
Time
17 September at 20:00 - 18 September at 06:00

Location
na platoto na MKC


Замислете си кино на отворено во Скопје и како ве разденува гледајќи го Labyrinth. Замислете си журка во Скопје на која сите, ама баш сите играат и која трае цела ноќ, ама баш цела ноќ... и цело време, свири David Bowie. Замислете си бои, сјај, мода, глам шминка и огромна диско топка. Си замисливте? Да? Епа тоа ќе ви се случи оваа Бела ноќ во МКЦ.

Програма
20.00 Space Androgyny Fashion Exhibition* LUDUS, Chic Undercover, Ellen Zelen, Горан Сиџимовски, Јасна Димитровска, Александра Шекутковска...
21.00 - 22.00 Проекција 1: Cracked Actor (53 мин)

22.00 - 00.20 Проекција 2: The Man Who Fell To Earth (139 мин)

00.30 - 02.00 Концерт: The Spiders from Mars LIVE 
* Дино Милосављевиќ, Џоле Маскимовски, Влатко Георгиев и Ади Имери звучат совршено исто колку што ви се чинат нивните имиња вака наредени едно по друго. А целокупното доживување станува вистински надреално кога зад микрофонот ќе застанат Сашко Костов, Кили, Љупа од The John, Никола Ристановски, Мра, Окац од Bei The Fish, Abe Ana Choveche , Ola Dioss, Foolish Green, Соња Исмаил... на вас останува само да се изнаиграте!

02.00 - 03.45 Проекција 3: Labyrinth (101 мин)

04.00 - 05.40 Проекција 4: The Hunger (97 мин)

...плус Bowie inspired маички, торби и уште еден куп аксесоари, Aladdin Sane Make Up сесии, цвикери со очите на Bowie, маски, сликите на КННТ...

http://www.facebook.com/event.php?eid=210196969042249
Реализација 
Tiiiit! Inc и МКЦ


1 comment:

  1. звучи супер. запишано во тефтерот.

    ReplyDelete

A dash of Minimal chic: On outfits, exhibitions & invitations - Featuring The Paperless Post

featuring Oscar de la Renta cards design for Paperless post  https://www.paperlesspost.com/cards/group/oscar_de_la_renta Oh, the sme...